top of page

תחומי הטיפול בקליניקה

גלה את הפוטנציאל הטרנספורמטיבי של אימון נוירופידבק להשגת תפקוד מוחי מאוזן והרמוני ושיפור הבריאות הכללית

לקויות למידה

לקות למידה היא הפרעה נוירו-התפתחותית הפוגעת בתפקודי הלמידה הבסיסיים- קריאהכתיבה וחישוב  ומפריעה לאדם לרכוש ולבטא ידע ומיומנויות ברמה המצופה מאנשים בגילו, בהשכלתו ובמנת המשכל שלו. לקויות למידה יכולות להשפיע על תהליכי הלמידה וההבנה של מידע חדש, למרות אינטליגנציה תקינה או אפילו גבוהה.

לקויות הלמידה אינן קשורות בהכרח להשכלה, השקעה או רצון ללמוד, אלא נובעות מהמנגנונים הקוגניטיביים או הנוירולוגיים של האדם.  לקויות למידה משפיעות על הישגים לימודיים ויכולות לגרום לדימוי עצמי ותחושת ערך עצמי נמוכים. לקויות למידה עלולות ללוות את האדם גם בבגרות ולהגבילו בתחומים רבים בחיים.

הגורמים לקיומן של לקויות למידה הם בדרך כלל תורשתיים ונוירולוגיים. לקויות למידה קשורות למבנים מוחיים או תהליכי עיבוד מידע שיכולים להיות שונים במעט בין אנשים. לעיתים גורמים סביבתיים כגון תזונה, סביבה רגשית או חוויות חיים עשויים להשפיע על לקויות למידה, אך הגורם המרכזי הוא לרוב גנטי.

הטיפול בלקויות למידה מתמקד באופן מסורתי בשיפור אסטרטגיות הלמידה והפחתת הקשיים הרגשיים. הטיפול תלוי בסוג הלקות ובצרכים הספציפיים של האדם. דרכי הטיפול המקובלות הן תמיכה לימודית (התאמות לימודיות כמו זמן נוסף לבחינות, הקראה, הוראה מתקנת) וטיפול רגשי לסיוע להתמודד עם קשיים רגשיים ולבנות ביטחון עצמי.

 

סוגי לקויות למידה עיקריים

  • דיסלקציה (לקות בקריאה) – קושי בזיהוי מילים, קריאה מדויקת ושוטפת והבנת הנקרא, לקות הלמידה השכיחה ביותר

  • דיסגרפיה (לקות בכתיבה) – קושי בהבעה בכתב, שגיאות כתיב רבות, כתב יד לא ברור, ולעיתים קושי בארגון הרעיונות באופן מסודר

  • דיסקלקוליה (לקות בחשבון) – קושי בתפיסת מספרים וביצוע פעולות חשבון בסיסיות כמו חיבור, חיסור, כפל וחילוק

  • לקויות קשב וריכוז  – למרות שלא נחשבות באופן מסורתי כ"לקות למידה", הפרעות קשב וריכוז משפיעות רבות על תפקוד לימודי ועל יכולת הקשב והריכוז

 

אימון נוירופידבק לילדים ומבוגרים לשיפור תפקודי למידה

גוף עדויות הולך וגדל הראה הקשרים אפשריים בין לקויות למידה לבין ליקויים בפעילות אזורים שונים במוח (בהשוואה לילדים ללא לקות למידה). בין השאר נמצאו הבדלים בקישוריות בין אזורים שונים במוח, כמו גם פעילות פחותה באחת מהמיספרות או באזורים ספציפיים אצל  ילדים עם לקויות למידה (באזורים הקשורים ללקות).

באמצעות בחינה של של הפעילות החשמלית במוח, ניתן לזהות את אותם האזורים שבהם יש חוסר ויסות ולהתאים את הטיפול לסימפטומים שדווחו. תכנית האימונים מותאמת באופן אישי לכל אחד ואחת ומסייעת לאזן פעילות חשמלית ולשנות את הקישוריות בין אתרים ובכך לשפר את הפלסטיות והיעילות המוחית ולשיפור בלקויות הלמידה.

אימון נוירופידבק ישפר את התפקוד הקוגניטיבי ואת התפקוד היומיומי של האדם ויתרום לחיזוק הביטחון עצמי והערך העצמי.

​​

אימון נוירופידבק לשיפור קשב, ריכוז ושליטה עצמית

הוכח שאימוני נוירופידבק יכולים לשפר גם את הריכוז, הקשב והשליטה העצמית, מיומנויות אלו הכרחיות ללמידה תקינה. התהליך הוא הדרגתי וכולל תרגול מתמיד ובמהלכו המטופל לומד לשנות את דפוסי הפעילות החשמלית במוח במטרה לעודד את פעילות גלי המוח הקשורים למצבי ריכוז וקשב ובמקביל להפחית גלים אשר יכולים להיות קשורים להסחת דעת. אימון נוירופידבק ישפר את התפקוד הקוגניטיבי ואת התפקוד היומיומי במספר אופנים:

  • שיפור הריכוז והקשב - אימון נוירופידבק יסייע למאומן להתמקד לאורך זמן במשימה

  • ויסות רגשי - אימון נוירופידבק יעזור למיתון תגובות רגשיות קיצוניות, שיכולות להקשות על למידה

  • שיפור תפקודים ניהוליים - אימון נוירופידבק יתרום לשיפור יכולות ארגון, תכנון וזיכרון עבודה, החיוניים בלמידה

אימון נוירופידבק לתוצאות ארוכות טווח

אימוני נוירופידבק מתמקדים באיזון ובוויסות פעילות גלי המוח. מכאן שככל שפעילות גלי המוח מתקרבת לדפוס יעיל יותר, תורגש ירידה בסימפטומים שהמטופל חווה בתחילת הטיפול. יתרה מכך, השיפור בתפקוד ישמר גם לאחר השלמת הטיפול בקליניקה

אימון נוירופידבק ישפר את התפקוד הקוגניטיבי והתפקוד היומיומי של האדם ואת איכות חייו, דבר שיתרום לחיזוק הביטחון עצמי, הערך העצמי ותחושת המסוגלות של המאומן

bottom of page